14 april 2023

Supersenioren op stap

Supersenioren van Beek en Donk op stap naar Berlicum en Veghel

De supersenioren van Seniorenvereniging Beek en Donk gingen donderdagmiddag 13 april met de bus op stap. Supersenioren zijn 80-plussers, maar ook leden die niet zo gemakkelijk met een andere dagtocht mee kunnen. Er wordt voor gezorgd dat alles rollator- en rolstoeltoegankelijk is en bovendien gaat er die dag voldoende begeleiding mee.
De eerste stop was in Berlicum waar men werd ontvangen met koffie en iets lekkers. Daarna kreeg men een uitgebreide presentatie over de kamelen en een rondleiding door het mooie bedrijf. De kamelen mochten geaaid en geknuffeld worden want dat vinden ze heel fijn en dat was vaak wederzijds! Alleen van de twee mannetjes moest je afblijven want die konden daar weleens moeilijk over doen. Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij in het dorp Berlicum, opgericht in 2006. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk is de enige die legaal verkocht mag worden in de Europese Unie. Kamelenmelk blijft zo’n drie dagen goed in de koelkast, is erg gezond en iedereen mocht er ook even van proeven. Men levert over de hele wereld. De kamelen van het bedrijf zijn in feite dromedarissen (eenbultige kamelen), geïmporteerd van de Canarische Eilanden. Het woord ‘dromedaris’ is echter niet internationaal dus vandaar toch kameel. Er zijn 58 dromedarissen waarvan er tien gemolken worden, wat in totaal zo’n 70 liter melk per dag oplevert.

Rond 16.30 uur vertrok de bus naar de Noordkade in Veghel waar een drankje werd genuttigd in De Afzakkerij. Daarna kon men even vrij rondneuzen in een culinair en cultureel gebied want de Noordkade is een industriële omgeving met een rijke geschiedenis.

De middag sloot men af met een Brabantse koffietafel met soep en een heerlijk pasteitje bij Dave van de Burgt. Iedereen had een heerlijke middag beleefd.

Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.