Zeer geslaagde dagbustocht Seniorenvereniging KBO Beek en Donk

Op 11 september vertrokken we met ruim 60 senioren al vroeg naar Hilversum voor een Nostalgisch arrangement in het Museum voor Beeld en Geluid.
Na koffie en gebak haalden we herinneringen op aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar.
Onze gastheer vertelde dat er beeldmateriaal ligt opgeslagen (voor driekwart al gedigitaliseerd) dat 116 jaar kost om alles achter elkaar te bekijken!
Hij liet ons opnieuw kennismaken met spel- en kinderprogramma ’s, dramaseries en zaterdagavondshows.
Talrijke tv-prominenten kwamen voorbij, zoals Mies Bouwman, Willem Duys, Wim Kan, Toon Hermans, Willy en Willeke Alberti, Piet Römer, Joop Doderer (Swiebertje) en nog vele anderen.
Ook liet hij ons bijzondere objecten zien zoals de flapschoenen van Pipo de Clown, het capeje van Zuster Klivia en de gele helm van Theo Koomen (die hij droeg achterop de motor tijdens de Tour de France).
Na deze beelden van herkenning vertrokken we richting Ankeveen (bekend van de schaatsmarathons) voor een koffietafel met kroket waarna een gids aansloot om ons gedurende 2 uur te begeleiden bij de Vechttour.
Hij vertelde met veel flair over de vele landgoederen, kastelen, theehuisjes en andere restanten uit met name de Gouden Eeuw.
Na genoten te hebben van een voortreffelijk diner in De Molen in Harskamp, arriveerden we geheel voldaan rond 21.00 uur weer in Beek en Donk.