27 augustus 2023

Dagfietstocht 24 augustus

Dagfietstocht Seniorenvereniging Beek en Donk zeer geslaagd

 

Donderdag 24 augustus jl. was het zo ver: de jaarlijkse geplande dag fietstocht van de Seniorenvereniging Beek en Donk en die ging dit jaar naar Griendtsveen toe.

De weergoden waren ons goed gezind, op een paar kleine druppeltjes na de gehele dag mooi droog en zonnig weer gehad.

Met 33 personen, allen goed gemutst, vertrokken we om 9.30 uur vanaf het Heuvelplein via Janus Meulendijkspad (koeienpad) en het Piet van Bokhovenpad naar Vissers in Brouwhuis toe. Daar aangekomen stond de koffie/thee klaar met appelgebak met of zonder slagroom.Na deze gezellige pauze ging de tocht verder richting Griendtsveen via allerlei leuke fiets/bospaden en vrij rustige wegen.Tegen 12.30 uur aangekomen bij de Natuurpoort De Peel in Deurne, waar ons een zeer goede en verzorgde lunch werd geserveerd. Het was een hele gezellige bedoening aan de tafels tijdens de lunch.Niet alleen is in beweging blijven goed voor de conditie, maar zeker zo belangrijk is het sociale gebeuren, praten en luisteren naar elkaar, dat houdt je brein langer op peil. Na de lunch werd de fietstocht, gelukkig dus toch droog gebleven, voortgezet.

De tocht ging via een mooie omgeving op weg naar Nederheide.Daar aangekomen werd er op het mooie terras genoten van een lekker drankje en nagepraat en ook al weer verschillende afspraken gemaakt voor de komende tijd.Eventjes na halfzes waren we terug van deze mooie en een zeker geslaagde dag.Denk wel dat ik namens iedereen de personen mag bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.

Als je graag eens mee wilt fietsen met de senioren: dat kan dan op iedere donderdagmorgen bij goed weer. Vertrekken op het Heuvelplein om 09.30 uur en na ietsje meer dan een uur te hebben gefietst, is er een koffie/thee stop bij een leuke accommodatie. Na ruim een halfuur pauze fietsen we via een andere route weer huiswaarts, zodat we uiterlijk 12.15 uur weer in Beek en Donk terug zijn. Je kunt gewoon meefietsen zonder dat je je hebt aangemeld.