YOGA 55 PLUS LAARBEEK

Contactadres: Mevr. R. Donkers tel. 06-20932434 of mailadres riandonkers@live.nl

                            


Yoga

Op dinsdag van 9.15 uur tot 10.15 uur

en

donderdag van 10.45 uur tot 11.45 uur en 12.00 uur tot 13.00 uur

is er gelegenheid voor het beoefenen van Yoga.

Plaats: Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk

De organisatie daarvan is in handen van;

 R. Donkers 06-20932434


Yoga op de stoel

Bijna iedereen kan yoga doen. Op zijn of haar eigen wijze. Leeftijd en lichamelijke conditie hoeven niet gauw een beletsel te zijn. Voorwie er moeite mee heeft om de oefeningen staand of liggend uit te voeren is er de mogelijkheid van yoga op de stoel.

In Beek en Donk is in het najaar 2008 naast de al bestaande seniorenyoga begonnen met lessen yoga op de stoel. Dit wordt gedaan in een kleine groep. Aan deze activiteit kunnen ook ouderen uit Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout deelnemen.

Yoga op een stoel biedt ouderen de gelegenheid om in beweging te blijven en de heilzame werking van yoga te ervaren. aangepaste lichaamshoudingen,  ademhalings- en ontspanningsoefeningen worden zittend uitgevoerd of staand met de stoel als steun. De oefeningen maken het lichaam soepel en sterk, verhogen de weerstand, helpen om beter te ontspannen en bevorderen het concentratievermogen.

Zo richt yoga zich naar de veranderingen die het lichaam in de loop van de tijd heeft doorgemaakt. Niet de beperkingen zijn doorslaggevend maar de mogelijkheden. Stoelyoga helpt ouderen om te ontdekken wat ze wel nog kunnen en speelt in op de ervaringen en de wijsheden die met het klimmen der jaren alleen maar groter worden.

Niemand is te oud om met yoga te beginnen. Juist voor ouderen is het belangrijk om - natuurlijk binnen de grenzen van hun mogelijkheden - te blijven bewegen. En yoga op een stoel biedt daartoe de gelegenheid, ook voor wie nooit eerder aan yoga heeft gedaan. Voor alle ouderen die moeite hebben met andere vormen van lichaamsbeweging kan yoga op een stoel dus een uitkomst zijn.

De yoga op de stoel wordt gegeven in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk op dinsdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Er is op dit moment nog plaats voor enkele deelnemers en u kunt geheel vrijblijvend eens kennis maken.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten?

Bel dan met een van de contactpersonen van Yoga 55 plus Laarbeek:

Mevr. R.Donkers tel 06-20932434