7 november 2023

Senioren gaan positief najaar in

Senioren Beek en Donk gaan positief het najaar in

 

Seniorenvereniging Beek en Donk organiseerde op maandag 6 november een informatiebijeenkomst in het Ontmoetingscentrum met de titel: Positief in het Najaar.

Ruim 40 50-plussers zaten in de volle zaal met als rode draad: houd regie over je eigen gezondheid. Diverse onderwerpen werden behandeld door Paulette Kreté van Remedica (een landelijk georiënteerd communicatiebureau gericht op gezondheid en leefstijl) zoals goed en veilig medicijngebruik, bewegen, persoonlijke verzorging en mentale gezondheid. Wist u dat er sinds 2013 50.000 ziekhuisopnames zijn geweest vanwege verkeerd medicijngebruik en dat dit 1000 doden per jaar kost? De tip was dan ook om regelmatig met je apotheek in gesprek te gaan.

De speerpunten van neuropsycholoog Eric Scherder kwamen ook uitvoerig aan bod: daag jezelf uit, wandel elke dag, leer dansen en eet korstjes (goed kauwen betekent doorbloeding van de hersenen). 150 minuten per week bewegen wordt aanbevolen want ‘bewegen baadt het brein’. In het najaar wordt het kouder, dus grotere temperatuurverschillen met binnenshuis wat goed is voor de hersenen. Daardoor wordt het immuunsysteem versterkt.

Er gingen diverse (natuurlijke) huidverzorgingsproducten de zaal rond en ook was er een quiz met vragen over fabels en feiten. Erg prettig was de wisselwerking tussen de presentatrice en het publiek: er kwamen vragen los en persoonlijke ervaringen werden uitgewisseld.

Aan de reacties te horen van het publiek na afloop, zal ook deze avond druk bezocht worden. Men vond het een prima informatieve avond en zo kan iedereen positief en vol goede voornemens het najaar in. Volgend jaar op 8 april zal Paulette Kreté er weer zijn voor een informatieve avond en dan is het thema ‘Vitaal Voorjaar’.

Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.