12 april 2024

Bezoek Leenders RVS Industrie

Senioren Beek en Donk tonen enorme belangstelling voor bedrijf in eigen dorp

Onder een stralende zon vertrok woensdag 10 april een groot aantal leden van Seniorenvereniging Beek en Donk op de fiets naar Beekerheide 4 voor een bezoek aan Leenders RVS Industrie.
Op het bedrijf werden de deelnemers ontvangen door Theo Leenders en zijn zoon Bas. Zij verzorgden een inleiding over het ontstaan en de geschiedenis van het bedrijf. Vanzelfsprekend werd daarna ook uitvoerig gesproken over de huidige bedrijfsvoering.
Leenders RVS Industrie is gespecialiseerd in plaatwerk en constructies in roestvast staal en levert haar producten aan verschillende industrieën. Voor de bouw bijvoorbeeld maakt men trappen, bordessen en balustrades.
RVS-producten uit Beek en Donk worden ook geleverd voor machinebouw voor de  voedingsmiddelenindustrie, voor meubilair, inrichting van kantoorgebouwen, ventilatiesystemen en uiteenlopende toepassingen in de landbouw.
In de openbare ruimte kan men producten van Leenders tegenkomen in de vorm van straatmeubilair of kunstwerken. In Nuenen bijvoorbeeld staat een RVS kunstwerk: het Drie Dorpen Monument (Nuenen, Gerwen, Nederwetten) van Anne Weijs, dat door Leenders is vervaardigd bij het 200-jarig bestaan van Nuenen.
Een aparte tak van het bedrijf: Leenders Repair Clamps, is gespecialiseerd in koppelingen, reparatieklemmen en aanboorzadels voor aanleg en onderhoud van water- en gasleidingen. Waterschappen, waterleidingbedrijven, gas- en oliebedrijven in binnen- en buitenland zijn vaste klanten daarvoor. Aardig om te weten: in Berlijn maakt het waterleidingbedrijf gebruik van deze speciale producten uit Beek en Donk.
Na deze interessante uiteenzetting werd de groep gesplitst en genoot een aantal deelnemers alvast van koffie met gebak terwijl de andere groep een rondleiding kreeg in het in werking zijnde bedrijf. Een poos later werden de rollen omgekeerd.
Alle deelnemers aan de excursie waren onder de indruk van de manier van werken, met de modernste methodes en materialen en de producten die vervaardigd worden in de bedrijfshallen van Leenders RVS Industrie.
Zeer tevreden, heel veel wijzer en stiekem ‘trots op Beek en Donk’ waar zo’n prachtig bedrijf gevestigd is, keerden de deelnemers huiswaarts.

Nagekomen bericht excursie Leenders RVS

Na afloop van de excursie kreeg iedereen een RVS olifantje uitgereikt behalve de laatste groep, omdat helaas de lasersnijder uitgevallen was.

Theo Leenders heeft aangegeven dat hij voor deze groep alsnog dit aandenken uit wil laten snijden.

Zij kunnen dit (met excuses van Theo) bij de inloop van dinsdag 14 mei tussen 10.00 uur tot 11.30 uur in de Waterpoort, ophalen.