Cultuurclub

Programma voor het nieuwe seizoen 2019-2020.
Voor het komende seizoen hebben we een programma samengesteld, waarbij er zeker voor iedereen een of meerdere leuke voorstellingen zijn. Ze zijn serieus, humoristisch of muzikaal.

Zondag 24 februari          Carnavalsklucht van Genesius

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 19,50 betalen vóór 10 februari.

Traditiegetrouw brengt de Helmondse Toneelgroep St.Genesius ook in 2020 een hilarische carnavalsklucht ten tonele. Onder leiding van Wim Peters werkt de club het hele jaar keihard om een verrassend stuk neer te zetten, vol humor en met Helmonds accent. Met inmiddels meer dan veertig edities op de teller is dit een veelbesproken vertoning in Helmond en omstreken, vandaar dat we maar alvast een reprise hebben geboekt.

Woensdag 4 maart                      Tineke Schouten

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 40,50,- betalen vóór 18 februari.

Een theateravond gevuld met alleen de beste van de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes. Legendarisch en toch steeds weer verrassend. Highlights was vorig seizoen al avond na avond uitverkocht; dit seizoen gaat Tineke onvermoeid verder. Ze put dan ook uit een carrière van meer dan 35 jaar vol tijdloze hoogtepunten, aangevuld met nieuw materiaal. Trouwe fans weet ze onophoudelijk te boeien. Terwijl nieuwe fans haar voorgoed in hun hart sluiten. Met een schatkist vol pruiken, accenten, absurde personages en pijnlijk herkenbare situaties garandeert de ware koningin van de typetjes steeds opnieuw een avond vol schaterlachen. Deze monumentale show maakt eens te meer duidelijk hoe iconisch haar oeuvre is. Een unieke kans om getuige te zijn van een legende!

vrijdag 27 maart                           De Aanslag

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 31,50,- betalen vóór 12 maart.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden. Het verhaal van Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de dan 12-jarige Anton. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Dinsdag 7 april                  The Fortunate Sons USA

Creedence Clearwater Revival (tribute)

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 35,50 betalen vóór 23 maart.

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig bestormde Creedence Clearwater Revival wereldwijd de hitlijsten met nummers als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Who’ll Stop The Rain’ en ‘Down On The Corner’. Slechts vijf jaar na het ontstaan in 1967 was het gedaan met de band. Wat overbleef was een niet te stillen honger naar de muziek van CCR. Van een reünie kwam het nooit, gitarist Tom Fogerty overleed al in 1990 en de rest van de heren zag elkaar vooral in de rechtszaal. Gelukkig is er de uit Chicago afkomstige band The Fortunate Sons, die de muziek van het legendarische CCR met grote precisie uitvoert. Voor iedereen een niet te missen trip down memory lane.

Donderdag 28 mei           Intouchables

Met o.a Huub Stapel

Aanvang: 20.15 uur. Kosten: € 35,50 betalen vóór 14 mei.
Franse succesfilm in het theater
Met opnieuw Huub Stapel in de hoofdrol, komt de Franse filmhit Intouchables terug naar het theater. Het wereldberoemde verhaal over een ogenschijnlijk onmogelijke vriendschap veroverde reeds miljoenen harten en is door zijn thematiek nog steeds actueel. De vriendschap tussen Philippe, de miljonair in de rolstoel en Driss, de kleine crimineel uit de banlieus van Parijs, weet nog altijd menig toneel- en filmliefhebber te raken.
Vanaf het moment dat Driss door Philippe wordt aangenomen als zijn persoonlijk verzorger, wordt hun beider wereld op zijn kop gezet. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Driss en die betreedt een wereld, die in werkelijk niets op de zijne lijkt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur, dagen elkaar uit en zo ontstaat een intense vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.
Opgeven met naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bij Ingeborg Westerbeek, Rogier Monicxlaan 18, tel. 06 51054019, e-mail ingeborgwesterbeek@gmail.com.
U kunt NU al opgeven naar welke uitvoering u toe wilt en later, maar uiterlijk vóór de vermelde datum betalen op banknummer (IBAN) NL92 RABO 0112 0961 58 t.n.v. KBO Beek en Donk o.v.v. Cultuurclub en naam van de voorstelling.
De bovenstaande prijzen van de kaarten zijn inclusief besprekingskosten en (benzine)vergoeding voor de chauffeurs. Bij de meeste uitvoeringen is er dit jaar GEEN pauzedrankje inbegrepen.
Wilt u eventueel ook rijden voor andere personen, die naar de voorstellingen gaan, dan zouden wij dat graag willen weten. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.